Nou atac cu drone în Rusia. Zboruri deviate pe aeroportul din Moscova. Trei drone au fost interceptate

de: Anca Lupescu
04 07. 2023

Aterizările și decolările pe aeroportul Vnukovo din Moscova au fost restricționate marți dimineață „din motive tehnice care nu sunt sub controlul aeroportului”, a anunțat Agenția Federală de Transport Aerian din Rusia, sau Rosaviatsiya, pe aplicația de mesagerie Telegram.

Drone lângă Moscova

Restricțiile au fost în vigoare până la ora locală 8.00 (05.00 GMT), a precizat agenția. Aceasta a adăugat că o serie de zboruri au fost deviate către alte aeroporturi.

De asemenea, agenția a precizat că alte aeroporturi din Moscova funcționau normal.

„Potrivit informațiilor preliminare, trei drone se îndreptau spre Moscova la momente diferite”, a relatat TASS.
Cel puțin trei drone au fost interceptate deasupra regiunii Moscovei marți dimineața devreme, au relatat agențiile de presă rusești citând serviciile de urgență. Una a fost interceptată în regiunea vecină Kaluga.

Două drone au fost doborâte în apropiere de satul Valuevo – la aproximativ 30 km sud-vest de Kremlin, a relatat agenția de știri RIA. Una a fost în regiunea Kaluga, care se învecinează cu regiunea Moscovei, a adăugat aceasta. O altă dronă a fost doborâtă în zona orașului Kubinka- la 63 km vest de Moscova, unde se află și o bază aeriană rusă.

Nu au fost victime

Nu s-au înregistrat victime sau pagube, au arătat informațiile preliminare. RIA a mai raportat că aterizările și decolările pe aeroportul Vnukovo din Moscova au fost de asemenea restricționate în urma incidentului din „motive tehnice care nu se află sub controlul aeroportului”, a declarat agenția federală de transport aerian din Rusia, sau Rosaviatsiya, conform agenției de știri Reuters. O serie de zboruri au fost deviate către alte aeroporturi care funcționau normal, a informat aceasta.

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a dat vina pe Ucraina, spunând că aceasta a lansat un alt atac cu drone asupra capitalei ruse și a regiunii sale.

„În acest moment, atacurile au fost respinse de forțele de apărare aeriană. Toate dronele detectate au fost eliminate”, a declarat Serghei Sobyanin, conform agenției de presă Reuters.